Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on pakollinen kaikille 18–64-vuotiaille, jotka harjoittavat muuta kalastusta kuin ongintaa ja pilkintää.

Maksun suuruus on 45 euroa/vuosi, 15 euroa/viikko tai 6 euroa/vuorokausi. Voit maksaa kalastonhoitomaksun Eräluvat-verkkokaupassa, Metsähallituksen puhelinpalvelun kautta, Metsähallituksen luontokeskuksissa tai R-kioskeissa (R-kioski perii palvelumaksun myynnistä). Arkisin kello 9‒16 vastaavan maksuttoman puhelinpalvelun numero on 020 69 2424.

Nykyisessä kalastonhoitomaksussa yhdistyvät aiemmat kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehelupa ja se kattaa lähes koko Suomen. Se ei kuitenkaan oikeuta kalastamaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla, kohdekohtaisen luvan vaativissa erikoiskohteissa, kalastuskieltoalueilla eikä Ahvenanmaan maakunnassa.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla ja vieheellä, vetouistelemaan yhdellä vavalla, vieheellä ja painovieheellä, sekä kelaonkimaan. Useammalla kuin yhdellä vavalla kalastettaessa tarvitaan iästä riippumatta vesialueen omistajan tai kalastusoikeuden haltijan lupa.

Vapaa-ajan pyydyskalastukseen sekä ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan tai kalastusoikeuden haltijan lupa. Yleensä verkko- ja katiskalupia myyvät osakaskunnat tai niiden edustajat.

Lähde: Maa -ja Metsätalousministeriö (Päivitetty 29.01.2020)

Näytä kalakalenteri

Seuraavat 14 vrk

Koko vuosi Koko vuosi Koko vuosi

Tietopankki

KalastonhoitomaksuPyyntimitat ja rauhoitusajatKalastusrajoitukset saimananorpan elinalueilla
© 2024 Kalakalenteri.fi

Tietoa sivustostaOta yhteyttäTietosuoja
Best Fishing Days and Times
Huggtabell

Yhteistyössä

Paloasema.fi - Tilannehuone
Kuukalenteri
Äänikirjapalvelut vertailussa
NHL tulokset ja otteluohjelma