Tietoa sivustosta

Kalakalenteri.fi on sivusto, joka pyrkii ennustamaan parhaat kalastuspäivät sekä syöntiajat käyttäen solunar-teoriaa. Idea sivuston rakentamiseen syntyi kesällä 2015 oman käyttötarpeen kautta. Etsiessäni Yliopiston kalakalenteria (tai vastaavaa) googlella, huomasin ettei netistä löytynyt vastaavaa kunnollista toteutusta etenkään suomeksi. Myöskään mikään löytämistäni englanninkielisistä toteutuksista ei täysin vastannut omaa näkemystäni siitä, millaista palvelua kaipasin. Siispä päätin toteuttaa tarvitsemani sivuston itse.

Palvelun esikuvana on ehdottomasti alusta asti ollut em. Yliopiston kalakalenteri, ja kuten monet molempia käyttäneet ovatkin luultavasti huomanneet, kalakalenteri.fi:n kala-koukku syöntiasteikko on lähes suoraan esikuvastaan matkittu. Kalakalenteri.fi asteikossa tosin on viisi symbolia Yliopiston kalenterin kolmen sijaan. Yliopiston kalakalenteri osottottautui myöhemmin myös erittäin hyödylliseksi apuvälineeksi algoritmini testauksessa ja testieni perusteella kalakalenteri.fi päiväkohtainen ennuste onkin hyvin samansuuntainen, joskaan ei täysin identtinen, Yliopiston kalakalenterin ennusteen kanssa.

Kalakalenteri.fi näyttää päiväkohtaisten ennusteiden lisäksi myös kellonajat, jolloin syönti on parhaimmillaan. Nämä syöntiajat sijoittuvat kuun nousun ja laskun sekä vuoroveden ympärille. Lisäksi mikäli auringon nousu tai lasku osuu syöntiaikaan, on kalan syönti entistäkin parempi. Tällaiset syöntiaikaan osuvat auringonnousut ja -laskut on merkitty kalakalenteri.fi:ssä oranssilla taustavärillä.

Koska solunar-teoria perustuu kuun ja auringon kiertoon, on kalastuspaikan sijainti tärkeä tekijä ennustetta laskettaessa. Käyttäjä voi etsiä sivustolta haluamansa paikan tai vaihtoehtoisesti käyttäjä voidaan paikantaa ja tällöin luoda ennuste juuri sinne, missä käyttäjä sillä hetkellä on. Esimerkiksi Helsingin ja Inarin välillä voi olla suuriakin eroja aurigon ja kuun nousu- ja laskuajoissa, jolloin ennusteet voivat olla hyvinkin erilaiset.

Kaikki palaute, kehitysehdotukset ym. yhteydenotot ovat tervetulleita ja niitä voi lähettää tästä.

Näytä kalakalenteri

Seuraavat 14 vrkLokakuu 2020Marraskuu 2020Joulkukuu 2020Tammikuu 2021Helmikuu 2021Maaliskuu 2021Huhtikuu 2021Toukokuu 2021Kesäkuu 2021Heinäkuu 2021Elokuu 2021Syyskuu 2021Lokakuu 2021

Koko vuosi 2020Koko vuosi 2021Koko vuosi 2022

Tietopankki

KalastonhoitomaksuPyyntimitat ja rauhoitusajatKalastusrajoitukset saimananorpan elinalueilla
© 2020 Kalakalenteri.fi

Tietoa sivustostaOta yhteyttäTietosuoja
Best Fishing Days and Times
NHL tulokset ja otteluohjelma